Historie

Jan Arie Munter vertelt:

De historie van Munter Tuinprojecten mag gerust bijzonder genoemd worden. Het begon allemaal in 1940, toen mijn opa het bedrijf begon. Hij werkte als werknemer bij een hovenier en deed er hier en daar wat tuinwerk bij voor notabelen in het dorp. Daar kreeg hij het op een gegeven moment te druk mee. Mensen vroegen geregeld of mijn opa hun tuin niet helemáál kon bijhouden. Toen is hij een eigen bedrijf begonnen.

Het begon klein vanuit huis, met een bakfiets ging opa Munter langs zijn klanten. Later kwam zijn zoon bij hem werken. Een hele tijd runden ze samen het bedrijf, tot mijn vader het helemaal overnam. Daarmee verhuisde het bedrijf naar de Pruimendijk 304 te Ridderkerk.

In 1998 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen en samen met het steeds groter geworden team opgebouwd tot wat het nu is. Aan de Pruimendijk werkten we vanuit een kantoortje en kantine in de tuin die later weer uitgebreid werden. Ook hier zijn we inmiddels uitgegroeid en zijn we in september 2014 verhuisd naar onze huidige nieuwe locatie aan de Oudelande nr. 9 te Ridderkerk.      

Gezien de steeds hogere eisen die we aan de buitenruimte stellen en de daaruit voortkomende professionalisering van ons vak, is een goed ontwerp met de nodige uitvoeringstekeningen van essentieel belang. Sinds een aantal jaren zijn we naast het hoveniersbedrijf een tuinontwerpbureau gestart. Beide onderdelen samen vormen het huidige Munter Tuinprojecten.