De Techniek

Planten, micro-organismen en intelligente techniek naar het voorbeeld van de natuur, zorgen voor glashelder en gezond water.

Circulatie van het water

Voor de circulatie van het water in de baden is een compleet nieuw concept ontwikkeld. De pomp is daarbij in de volgelopen put geïnstalleerd. Het water wordt niet door de pomp aangezogen, maar loopt zonder druk de schacht in. Een dompelpomp op de bodem van de put pompt het water via drukleidingen weer terug het bad in.

Boogzeefskimmer

De ontwikkeling van de gepatenteerde boogzeefskimmer betekende een mijlpaal in de skimmerwereld. Het water vloeit over een fijnmazige (0,3 mm) boogvormige zeef, die de kleinste verontreinigingen opvangt en zo voorkomt dat voedingstoffen weer in het water oplossen. De zeef is zelfreinigend doordat de verontreinigingen naar beneden worden gespoeld. Door een uitgekiend mechanisme vloeit altijd de juiste hoeveelheid water over de zeef.

Fosfaatfilter

Het fosfaatfilter PhosTec bindt efficiënt en zonder gebruik van chemicaliën het fosfor dat in het water is opgelost. Hierdoor ontneemt het filter algen hun voedingsbodem. Op de combinatie van bio-filter en PhosTec-filter is een Europees octrooi van toepassing.

Compact filter

Doordat het water van boven naar beneden door het biologische filter stroomt, worden vertroebelingen en organische verbindingen door bacteriën afgebroken. Het resultaat is glashelder water. Daarna vloeit het water van beneden naar boven door het PhosTec filter, dat het aanwezige fosfor bindt. Via een kleine pomp stroomt het voedingsstofarme water in het zwembad terug. Als optie kan het biofilter ook als open filter worden beplant.

Voordelen BIOTOP techniek:

  • Biologische zuivering zonder chemicaliën
  • Onzichtbare techniek
  • Extreem lange levensduur
  • Geluidloos
  • Winterbestendige pompen
  • 40 jaar ervaring